fbpx
5 vinkkiä autenttisen sisällön tuottoon

 Tuntuuko että nettisivujen ja sosiaalisen median alustojen hektinen käyttö on laskenut sisällön laadun tasoa? Koetko että seuraamasi sisältö on kiillotettua somekulissia vai autenttista ja aitoa? Onko kuluttamasi sisältö pitkäikäistä vai kertakäyttöistä?  Yritysten tapa viestiä monesti perustuu tapaan tiedottaa asioista tai tapahtumista, mikä on hieman kapeakatseista. Tässä muutamia vinkkejä näkökulman laajentamiseen.

 

1. Rakenna sisältö tarinan ympärille

 

Avain arvokkaan sisällön tuottamiseen on tarinoiden kertominen. Kirjoita ja puhu siitä, mistä toiset vaikenevat. Tämä ei tarkoita sitä että tarvii jakaa henkilökohtaisia asioita ja salaisuuksia. Autenttinen ja mukaansatempaava tarina herättää huomiota. Tarinoita kertomalla jäät asiakkaiden mieleen ja esität yrityksen sisältöä inhimillisessä valossa. Tarinat kiehtovat ja koukuttavat ihmisiä pelkän teknisen jargonin sijaan.

 

2. Tee sisältöä ihmisille, älä hakukoneille

 

Hakukoneoptimoidussa sisällössä ei ole sinänsä mitään vikaa. Mutta jos asiakkaan näkökulma unohtuu niin mennään nopeasti vikaan. Hakukoneita kiinnostaa avainsanat, ihmisiä kiinnostaa aitous ja vuorovaikutus. Avainsanat eivät ole ainoa asia mikä nostaa sisältöäsi algoritmeissä. Monesti näkee nettisivuja ja yritysten sometilejä, joista puuttuu vuorovaikutus kokonaan. Yksisuuntainen viestintä ei herätä mielenkiintoa. Vuorovaikutuksen mukaan ottaminen lisää autenttista sävyä. Kokeile tehdä postaus jossa mietit vain asiakkaiden ja kävijöiden näkökulmaa osallistamalla heidät mukaan. Lisääntynyt liikenne, sitouttaminen ja jakamisten määrä tekee suuren vaikutuksen näkyvyyteesi eri alustoilla pelkkien avainsanojen sijaan. On tärkeää siis tuottaa jotain sellaista arvoa ihmisille, josta he ovat kiinnostuneita ja haluavat osallistua mukaan.

 

3. Näytä persoonaa

 

Valloittavat persoonat herättävät huomiota ja kiinnostusta. Jos asiakkaasi tai työntekijäsi sopivat yrityksen imagoon niin niillä saa lisättyä persoonallista sävyä sisältöön. Persoonallinen työntekijäsi saattaa hyvinkin olla yksi parhaimmista markkinoijistasi. Yrityksen ulkopuoleltakin voi myös etsiä sen arvoja tukevia persoonoita, jotka kiinnostavat potentiaalisia asiakkaita. Sisällön personoidulla sävyllä voi siis tuoda lisämausteita ja erottua hyvällä tavalla kilpailijoista. 

 

4. Tuota alkuperäistä sisältöä

 

Nykyään on helppo kierrättää valmista sisältöä somekanavissa. Oma uniikki näkökulma sisältöön voi olla hankalaa, vaatii luovuutta ja pohtimista. Houkutus toisten ideoiden ja sisältöjen kopiontiin on siis suuri, sillä aikataulut eivät anna periksi aina tuottamaan alkuperäistä sisältöä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö toisten sisällöstä voisi ottaa inspiraatiota ja lisätä siihen omaa näkökulmaa. Omat mielipiteet ja ajatukset tulisi näkyä sisällössä, jotta sen voi kokea alkuperäiseksi. Asiakkaat menettävät helposti luottamuksen yritykseen, jos sisällön alkuperäisyyttä ei pystytä osoittamaan.

 

5. Läpinäkyvyys

 

Viimeisenä vinkkinä on läpinäkyvyys. Kaikesta edellä mainitusta huolimatta liiallinen suunniteltu ja hiottu sisältö karistaa autenttisuutta samalla pois. Kun sisältöä toteutetaan joustavasti vähemmällä suunnittelulla ja hetkessä inspiroituneena miettien vähemmän imagoa ja tulevaisuutta, se on autenttisempaa. Tärkeää onkin kertoa rehellisesti miten asiat on, eikä kiillotettua versiota. Teeskentelyn aika on ohi. Monesti sisältö joka tarjoaa enemmän tarttumispintaa asiakkaille tepsii teeskentelyä paremmin ihmisiin.  

 

Yhteenveto

 

Summattuna sisällön tuottaminen pakkopullana on ajan, rahan ja resurssien tuhlausta. Jos ei ole aikaa paneutua laadukkaaseen sisällön tuottoon niin hyviä tuloksia on vaikea saada jo valmiiksi tykillä täyteen ammutuissa alustoissa ja kanavissa. Parhaimmillaan toteutettuna autenttinen sisältö on kuitenkin normeja rikkovaa, aitoa ja koskettavaa. Autenttisen sisällön tuottaminen oikein toteutettuna kasvattaa sivustosi ja somekanaviesi liikennettä, sekä asiakkaiden sitoutumista ja tavoitettavuutta.

 

Tarinallisuus + ihmislähtöisyys + persoonallisuus + alkuperäisyys + läpinäkyvyys = autenttinen sisältö.

 

 

Translate »