fbpx

Minimalistisille nettisivuille on tyypillistä moderni ulkoasu. Mutta mitä konkreettista hyötyä minimalismista on web designissa? Nettisivujen latausajat nopeutuu, käyttäjäkokemus parantuu  ja Google näkyvyys lisääntyy. Responsiivisuus toimii paremmin yksinkertaisissa sivuissa, joka tarkoittaa että ne soveltuvat mobiili- ja tabletti käyttöön loistavasti. Minimalistisessa designissa tavoitteena onkin saumattoman käyttäjäkokemuksen luominen jättämällä turha  sisältö pois. Kun häiriötekijät sivuilta ovat poissa, sitouttaminen ja vierailijoiden konkreettinen toiminta kasvaa huomattavasti. 

 

1. Negatiivinen tila

 

Tärkein elementti minimalismissa on elementtien puutos. Negatiivinen tila tarkoittaa tyhjää tilaa visuaalisten elementtien välillä. Tällä voi tarkoituksella ohjata käyttäjän huomiota haluttuihin toimintoihin ja osioihin. Oikein käytettynä negatiivinen tila ei luo ähkyä nettisivujen sisällöstä kävijöille. Tällöin sivuilta löytyy kaikki oleellinen lyhyellä vilkaisulla.

 

2. Valokuvat ja kuviot

Valokuvat ja kuviot tulee valita huolella nettisivujen suunnittelussa. Näitäkin tulee valita hillitysti, eli vähempi on parempi. Jokainen valokuva tukee nettisivujesi tavoitetta ja niiden tarkoituksena on informoida käyttäjiä, että mistä sivuissa on oikein kyse. Vähemmän kuvia tarkoittaa myös nopeampia sivuja, sillä suuret kuvat kuormittavat latausaikoja.

3. Tekstit

 

Lihavoidut otsikot yhdistettynä pienempiin leipäteksteihin tekee suuren vaikutuksen. Kun käyttäjä tulee vierailemaan sivuillesi he haluavat tietää mistä siinä on kyse. Tekstit antavat tarkoitusta dynaamisille visuaaleille ja negatiiviselle tilalle. Sopivan fontin valinta onkin tärkeää, sillä se luo teksteille tietynlaista ilmettä. Teksteillä voi hallita negatiivista tilaa erinomaisesti, sillä huomio ohjautuu nimenomaan teksteihin. Hyvänä nyrkkisääntönä tekstin laatu korvaa määrän.

 

4. Värit

 

Väri on yksi tehokkaimmista työkaluista sunnittelijalle. Sillä pystyy luomaan tietynlaista fiilistä ja tunnetta yrityksestäsi sivuille. Minimalistisessa designissa käytetään yleensä vain muutamaa eri väriä. Joissakin tyyleissä käytetään ainoastaan yhtä väriä. Neutraalit värit yhdistettynä värikkäämpiin ovat esimerkiksi toimiva yhdistelmä.

 

5. Rakenne ja navigointi

 

Minimalistiset nettisivut ovat usein erittäin taiteellisia ja luovuudelle ei ole rajoja. Kuitenkin suunnittelussa ja rakenteessa on tärkeää huomioida että informaatio ei huku sivuille. Käyttäjien tulisi löytää ja navigoida sivuilla helposti ja loogisesti. Yksinkertaisen visuaalisen rakenteen pitäminen on elintärkeä elementti minimalistisessa designissa.

  

Yhteenvetona näitä periaatteita hyödyntämällä nettisivuista saa viilattua tyylikkäät, modernit ja vaivattomat. Vähemmän elementtejä = nopeammat sivut = parempi käyttäjäkokemus = tyytyväinen asiakas.

 

 

Translate »