fbpx

Tämä artikkeli auttaa sinua hahmottamaan oikeaa värivalintaa yrityksesi uutta nettisivua suunniteltaessa tai vanhaa uudistaessa. Värit luovat ensisilmäyksellä tietynlaista mielikuvaa ja tunnetilaa nettisivuista.  

Ensiksi on tärkeää valita yksi pääväri sen mukaan minkälaista mielikuvaa haluaa herättää kohdeyleisölle. Jos sinulla on logo jo valmiina sen olisi hyvä olla yhtenäinen päävärin kanssa. Erilaiset värit luovat erilaisia tunteita, joten valinnassa kannattaa myös huomioda väri joka sopii yhteen yrityksen tavoitteen kanssa.

Alla olevasta taulukosta voi katsoa suuntaa eri värien psykologiasta sekä kuinka erilaiset brändit niitä käyttävät.

 

On myös hyvä valita komplimentoivia lisävärejä sivuille. Tässä kannattaa hyödyntää alla olevaa väriympyrää. Jokaisella värillä on vastaväri joka komplimentoi toista. Hyvänä nyrkkisääntönä olisi käyttää yhtä tai kahta lisäväriä päävärin lisäksi.

Esimerkkinä jos käytät vihreää päävärinä, punainen toimii hyvänä huomionherättäjänä “call to action” painikkeissa ja tärkeissä osioissa.

Taustavärissä on hyvä käyttää joko pääväristä hieman himmennettyä versiota tai vielä yleisempi tapa on samanlainen kuin näillä minun omilla sivuilla eli kokonaan valkoinen pohja. Värit ja valokuvat nousevat valkoiselta pohjalta hyvin esille ja niihin pystyy suuntaamaan tehokkaasti huomiota ensisilmäyksellä.

Myös fontinväri tulee huomioda nettisivujen suunnittelussa. Täysin mustalla fontilla kontrasti on 100% valkoiseen ja se voi johtaa käyttäjän silmien väsymiseen. Tätä voi välttää himmentämällä kontrastia. Tärkeimpiin lauseisiin ja linkkeihin on kannatta käyttää eri saturaatiota fontinväristä huomion kiinittämiseksi. Saturaatiota hyödyntämällä saa elävöitettyä nettisivuja mukavasti.

 

Translate »