fbpx

Toteutin entiset omat nettisivut Wixillä, sillä se oli helppo ja nopea tapa hallita kokonaisuutta aloittavana yrittäjänä. Siirsin domainin kuitenkin WordPressiin.

Wixillä saa tehtyä yksinkertaisia “drag & drop” sivustoja ja niitä on helppo muokata itse tarpeen tullen. Myös laskutus, sähköpostikampanjat ja somepostaukset onnistuvat kaikki saman palvelun alta. Ongelmaksi Wixissä kuitenkin muodostuu hitaus ja lisäosien laajuus. Hakukoneet rokottavat hitaudesta ankarasti, jolloin sivuston näkyvyys ja löydettävyys heikkenee huomattavasti. Wixissä manuaalisten muokkaustoimintojen määrä on rajallinen, joten sivut jäävät helposti kankeaksi. Jos haluaa lisää palveluita niin pitää tilata kalliimpia premium versioita. Helppous siis tulee loppupeleissä maksamaan paljon suhteessa laatuun. 

WordPress sivuja pystyy käytännössä kehittämään rajattomasti lisäosien avulla. Se on hieman monimutkaisempi alustana kuin Wix. Olen testaillut useita teemoja sekä rakentajia mm. WP Bakery Builder, Elementor ja Divi. Suosittelen aloittamaan suoraan siitä, jos suunnitelmissasi on tehdä nettisivut. WordPressistä löytyy uskomattoman paljon lisäosia, joilla voi kehittää nettisivuista nopeat ja huippulaatuiset. Näitä löytyy maksullisia sekä maksuttomia myös. Lisäosia hyödyntämällä saa parannettua näkyvyyttä hakukoneissa ja täten sivuston kävijämäärät kasvavat. 

Esimerkiksi elementor on hyvä ilmainen rakentaja ja olen tehnyt sillä  (www.aleksinlkv.fi) sivut. Siihen tarvitsee erikseen asentaa vielä teema, jotta pääsee muokkaamaan sivustoja. Teemoissa on paljon eroja ja yksinkertaisille sivuille kannattaakin valita kevyt teema, jotta sivuston saa toimimaan moitteettomasti.

Ensimmäinen puoli vuotta yrittäjänä onkin mennyt myllerryksessä trial & error meiningillä eli monien virheiden ja testaamisen kautta päädyin valitsemaan Divin rakentajaksi, koska sillä pystyy luomaan teemat itse ja siinä on paljon monipuolisia toimintoja (www.elegantthemes.com). Et siis tarvitse erikseen teemaa vaan divi on kokonaisuus jossa on kaikki tarvittava laadukkaiden nettisivujen toteuttamiseen. Tällöin nettisivuista saa tehtyä uniikit eikä kellään muulla ole vastaavia. Nämä sivut joita nyt katsot on tehty Divillä ja asennan sen nettisivuihin asiakkailleni. 

 

Translate »